Littekens op je borst(en) effectief behandelen

Heb jij een borstoperatie ondergaan? Bijvoorbeeld een borstverkleining of -vergroting? Dan is het goed om te weten dat je zelf iets kunt doen tegen littekenvorming. Het belangrijkste is natuurlijk om de instructies van je arts op te volgen. Je kunt hen ook vragen naar onze oplossing: Newgel+ tegen littekens op je borst(en)

Littekenbehandelen van je borst(en)

Een litteken op je borst(en) ontstaat vaak door een operatie. Bijvoorbeeld een borstverkleining, borstreconstructie, borstamputatie of borstvergroting.

Je lichaam herstelt de huid zelf. In veel gevallen gaat dat goed, maar er kunnen littekenklachten ontstaan. Of een afwijkend litteken. De kans daarop hangt af van allerlei factoren. Een litteken op je borst heeft een hoog risico op afwijkingen. Dat komt omdat hier vrij veel spanning op de huid staat. Dat er een operatie is geweest vergroot het risico op een afwijkend litteken: 50% van de operatielittekens wordt hypertrofisch. Het is daarom van belang om na wondsluiting zo snel mogelijk te beginnen met de behandeling.

Gelukkig kun je het litteken op je borsten behandelen. Zo kun je klachten als roodheid, verdikking, droogheid, jeuk en pijn verminderen. En verklein je de kans op een afwijkend litteken. Het kan er (cosmetisch) mooier uit gaan zien.

Hoe verzorg je een litteken na een borstoperatie?

Het is bij littekens belangrijk om vochtverlies tegen te gaan. Sillconengel van NewGel+ is een effectieve methode voor de behandeling van littekens. Zo verlicht je de littekenklachten en help je afwijkende littekenvorming te voorkomen.

De werking is wetenschappelijk bewezen. En: medische siliconenproducten worden in Nederland in principe vergoed vanuit de basis zorgverzekering.

Receptformulier

Om voor vergoeding in aanmerking te komen, heb je een ondertekend receptformulier nodig. Hou wel rekening met je eigen risico. Weet je al precies hoe het werkt? Je kunt hieronder het receptformulier downloaden.

Litteken op of bij je borst(en) verminderen
Heb jij een borstoperatie ondergaan? Bijvoorbeeld een borstverkleining of -vergroting? Dan is het goed om te weten dat je zelf iets kunt doen tegen littekenvorming. Het belangrijkste is natuurlijk om de instructies van je arts op te volgen. Je kunt hen ook vragen naar onze oplossing: NewGel+ tegen littekens op of rond je borst(en).

NewGel+ Siliconengel

NewGel+ Siliconenverband

Vergoeding Zorgverzekering