Littekens van snij- en schaafwonden effectief behandelen

NewGel+ siliconengel en siliconenverband zijn beide effectief bij de behandeling van snij- en schaafwonden. Deze producten zijn ontworpen om de genezing van de huid te bevorderen en te helpen bij het minimaliseren van het uiterlijk van littekens.

De siliconengel van NewGel+ is ontworpen om de huid te hydrateren en te beschermen terwijl deze geneest. Het helpt ook om de roodheid en het ongemak dat vaak gepaard gaat met snij- en schaafwonden te verminderen. Door de beschermende laag die de siliconengel vormt, wordt de huid ook beschermd tegen verder letsel, zoals wrijving en druk.

Het siliconenverband van NewGel+ is een andere optie voor de behandeling van snij- en schaafwonden. Het verband kan op maat worden geknipt om precies op het gebied van de wond te passen en kan gemakkelijk worden verwijderd en opnieuw worden aangebracht. Het verband creëert een barrière tussen de huid en de buitenwereld, waardoor de wond kan ademen terwijl deze geneest. Dit kan helpen om de kans op infectie te verminderen en het uiterlijk van het litteken te minimaliseren.

Littekenbehandelen van snij- en schaafwonden

Om NewGel+ siliconengel of siliconenverband te gebruiken voor de behandeling van snij- en schaafwonden, moet u het volgende doen:

  • Reinig het gebied rond de wond grondig met milde zeep en warm water en dep het droog.
  • Breng de NewGel+ siliconengel aan op het gebied van de wond en wrijf deze zachtjes in. Het is belangrijk om slechts een dunne laag aan te brengen om te voorkomen dat overtollige gel de absorptie van de huid vermindert.
  • Bedek de wond met het NewGel+ siliconenverband en laat het minstens 12 uur per dag zitten. Het verband kan worden verwijderd voor het douchen en opnieuw worden aangebracht nadat het gebied is gereinigd en gedroogd.
  • Herhaal deze stappen dagelijks totdat de wond volledig is genezen en het litteken minder opvallend is geworden.

Het is belangrijk om te onthouden dat NewGel+ siliconengel en siliconenverband geen vervanging zijn voor medische zorg. Als uw wond geïnfecteerd raakt of als u zich zorgen maakt over de genezing, neem dan contact op met uw arts of dermatoloog..

De werking is wetenschappelijk bewezen. En: medische siliconenproducten worden in Nederland in principe vergoed vanuit de basis zorgverzekering.

Receptformulier

Om voor vergoeding in aanmerking te komen, heb je een ondertekend receptformulier nodig. Hou wel rekening met je eigen risico. Weet je al precies hoe het werkt? Je kunt hieronder het receptformulier downloaden.

Snij- en schaafwonden behandelen?
Heb jij een snijwond of een schaafwond? Dan is het goed om te weten dat je zelf iets kunt doen tegen littekenvorming. Het belangrijkste is natuurlijk om de instructies van je arts op te volgen. Je kunt hen ook vragen naar onze oplossing: NewGel+ silliconengel of silliconenverband(pleisters) tegen littekens bij snij-en schaafwonden.

NewGel+ Siliconengel

NewGel+ Siliconenverband

Vergoeding Zorgverzekering