Effectief behandelen van Keloïden

NewGel+ siliconengel en siliconenverband zijn ook effectief bij de behandeling van keloïden. Keloïden zijn overmatige littekens die zich ontwikkelen als reactie op huidletsel, zoals snijwonden, brandwonden, operaties of acne.

De siliconengel van NewGel+ en het siliconenverband zijn beide ontworpen om de groei van keloïden te verminderen en te voorkomen dat ze zich ontwikkelen. Ze werken door een beschermende laag over het litteken te vormen, waardoor het vochtig blijft en de genezing wordt bevorderd. Dit kan helpen om de littekens te verzachten, de roodheid te verminderen en de dikte van het litteken te verminderen.

Het gebruik van NewGel+ siliconengel en siliconenverband voor keloïdenbehandeling is aanbevolen door veel artsen en dermatologen vanwege de effectiviteit van het product en de klinisch bewezen resultaten. Het is een veilige en pijnloze manier om keloïden te behandelen en kan worden gebruikt door zowel volwassenen als kinderen.

Het siliconenverband van NewGel+ is gemakkelijk aan te brengen en kan op maat worden geknipt om precies op het litteken te passen. Het kan gemakkelijk worden verwijderd en opnieuw worden aangebracht voor dagelijks gebruik. De siliconengel van NewGel+ is ook gemakkelijk aan te brengen en kan op elk moment van de dag worden gebruikt om keloïden te behandelen.

Het behandelen van Keloïden

Het is belangrijk om te onthouden dat de behandeling van keloïden tijd kan kosten en dat resultaten variëren afhankelijk van de grootte en ernst van het litteken. Het is ook belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u een nieuw product gebruikt, vooral als u momenteel medicijnen gebruikt of een onderliggende medische aandoening heeft.

NewGel+ siliconengel bevat een unieke samenstelling van ingrediënten die helpen bij het vervagen van littekens door het zachtjes verzachten en hydrateren van de huid. Dit vermindert de roodheid, jeuk en pijn die vaak gepaard gaan met littekens op de buik en rug. Het siliconenverband(pleister) en pleisters werken op dezelfde manier, door de huid zachtjes samen te drukken en te hydrateren, waardoor het genezingsproces van het litteken wordt gestimuleerd.

Bovendien zijn NewGel+ siliconengel, siliconeverband en pleisters eenvoudig aan te brengen en kunnen discreet worden gedragen onder kleding, zodat u uw dagelijkse activiteiten kunt voortzetten zonder gestoord te worden. Ze zijn ook veilige en effectieve methoden om littekens te behandelen zonder chirurgie of agressieve procedures.

Als u last heeft van keloïden en op zoek bent naar een effectieve en veilige manier om ze te behandelen, dan zijn NewGel+ siliconengel, en siliconeverband en pleisters de oplossing die u zoekt. Deze producten zijn bewezen methoden om de textuur, kleur en grootte van littekens te verminderen, waardoor uw huid er weer soepel en stralend uitziet.

Hoe verzorg je Keloïden?

Als u NewGel+ siliconengel of siliconenverband gebruikt om keloiden te behandelen, is het belangrijk om de volgende stappen te volgen voor een effectieve behandeling:

  • Reinig het gebied rond het litteken zachtjes met milde zeep en warm water en dep het voorzichtig droog.
  • Breng de NewGel+ siliconengel aan op het litteken en wrijf het zachtjes in totdat het volledig is opgenomen. Het is belangrijk om een dunne laag aan te brengen, omdat overtollige gel het absorptievermogen van de huid kan verminderen.
  • Bedek het litteken met het NewGel+ siliconenverband en laat het minimaal 12 uur per dag zitten. Het verband kan worden verwijderd voor het douchen en opnieuw worden aangebracht nadat het gebied is gereinigd en gedroogd.
  • Herhaal deze stappen dagelijks totdat de keloid is verminderd en het litteken minder opvallend is geworden. De tijd die nodig is voor de behandeling kan variëren afhankelijk van de grootte en ernst van het litteken.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat het gebruik van NewGel+ siliconengel en siliconenverband geen vervanging is voor medische zorg. Als u vragen heeft over uw litteken of keloïden of als het gebied pijnlijk of ontstoken lijkt, neem dan contact op met uw arts of dermatoloog..

De werking is wetenschappelijk bewezen. En: medische siliconenproducten worden in Nederland in principe vergoed vanuit de basis zorgverzekering.

Receptformulier

Om voor vergoeding in aanmerking te komen, heb je een ondertekend receptformulier nodig. Hou wel rekening met je eigen risico. Weet je al precies hoe het werkt? Je kunt hieronder het receptformulier downloaden.

Keloïden verminderen?
Keloïden zijn overmatige littekens die zich ontwikkelen als reactie op huidletsel, zoals snijwonden, brandwonden, operaties of acne. Dan is het goed om te weten dat je zelf iets kunt doen tegen littekenvorming. Het belangrijkste is natuurlijk om de instructies van je arts op te volgen. Je kunt hen ook vragen naar onze oplossing: NewGel+ silliconengel of silliconenverband(pleisters) tegen keloïden.

NewGel+ Siliconengel

NewGel+ Siliconenverband

Vergoeding Zorgverzekering