Littekens van brandwonden op je lichaam effectief behandelen

NewGel+ siliconengel en siliconenverband (pleisters) zijn effectieve producten voor de behandeling van brandwondenlittekens. De medische kwaliteit siliconen zijn zacht voor de huid en helpen bij het verminderen van hypertrofische littekens die vaak voorkomen na brandwonden. Het gebruik van NewGel+ siliconenproducten kan ook helpen bij het voorkomen van contracturen van de littekens, die de mobiliteit en flexibiliteit van de huid kunnen beperken.

De siliconengel kan eenvoudig worden aangebracht op het littekengebied en kan worden gebruikt op zowel nieuwe als oude littekens. De gel wordt snel opgenomen door de huid en kan dagelijks worden aangebracht voor optimale resultaten.

Het siliconenverband (pleister) is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kan worden gebruikt om grote littekens te bedekken. Het verband helpt de huid te hydrateren en zorgt voor een beschermende laag over het littekengebied. Het verband kan dagelijks worden vervangen voor optimale resultaten.

Beide producten zijn aanbevolen door medische professionals en kunnen helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van brandwondenlittekens en het bevorderen van een gezonde genezing van de huid.

Littekenbehandelen van brandwonden

NewGel+ is een effectieve oplossing voor het behandelen van brandwondenlittekens. De medische siliconengel van NewGel+ is zacht voor de huid en kan worden gebruikt om hypertrofische littekens te verminderen die vaak voorkomen na brandwonden. Het gebruik van NewGel+ siliconengel kan ook helpen bij het voorkomen van contracturen van de littekens, die de mobiliteit en flexibiliteit van de huid kunnen beperken.

NewGel+ siliconengel kan gemakkelijk worden aangebracht op het littekengebied en kan worden gebruikt op zowel nieuwe als oude littekens. De gel wordt snel opgenomen door de huid en kan dagelijks worden aangebracht voor optimale resultaten. NewGel+ is aanbevolen door medische professionals en kan helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van brandwondenlittekens en het bevorderen van een gezonde genezing van de huid.

Hoe verzorg je een litteken van een brandwond?

Om een litteken van een brandwond te verzorgen met NewGel+ siliconengel, volg je de volgende stappen:

  • Wacht totdat de wond volledig is genezen voordat je begint met het gebruik van NewGel+ siliconengel.
  • Was je handen grondig voordat je de siliconengel aanbrengt.
  • Breng een kleine hoeveelheid NewGel+ siliconengel aan op het littekengebied en masseer zachtjes in de huid.
  • Laat de gel volledig drogen voordat je kleding of andere materialen op het littekengebied aanbrengt.

Herhaal dit proces dagelijks voor optimale resultaten.

Voor een nog betere resultaat, kun je ook NewGel+ siliconen verband (pleisters) gebruiken in plaats van de gel. Knip het verband op maat en breng het aan op het littekengebied.

Het is belangrijk om te onthouden dat het behandelen van een litteken van een brandwond met NewGel+ siliconengel geduld vereist en dat het resultaat per persoon kan verschillen. Het is ook belangrijk om te blijven zorgen voor de wond en deze te beschermen tegen zonlicht om te voorkomen dat het littekengebied verkleurt. Raadpleeg bij twijfel altijd een medische professional.

Receptformulier

Om voor vergoeding in aanmerking te komen, heb je een ondertekend receptformulier nodig. Hou wel rekening met je eigen risico. Weet je al precies hoe het werkt? Je kunt hieronder het receptformulier downloaden.

Littekens van brandwonden verminderen?
Heb jij brandwonden opgelopen en lelijke littekens? Dan is het goed om te weten dat je zelf iets kunt doen tegen littekenvorming. Het belangrijkste is natuurlijk om de instructies van je arts op te volgen. Je kunt hen ook vragen naar onze oplossing: NewGel+ silliconengel of silliconenverband(pleisters) tegen littekens van en na brandwonden op bijvoorbeeld, armen, benen, gezicht, handen, borst, rug en of voeten.

NewGel+ Siliconengel

NewGel+ Siliconenverband

Vergoeding Zorgverzekering