Littekenbehandeling vragen

Littekenbehandeling met siliconengel is een niet-invasieve en populaire methode om de zichtbaarheid van littekens te verminderen. Siliconengel wordt al vele jaren gebruikt voor de behandeling van littekens en is een veilige en effectieve methode gebleken.

De siliconengel vormt een dunne laag over het littekengebied en helpt de huid te hydrateren, waardoor het littekenweefsel kan verzachten en gladder kan worden. Het kan ook helpen bij het verminderen van roodheid en jeuk, die vaak gepaard gaan met littekens.

Littekenbehandeling met siliconengel kan worden toegepast op alle soorten littekens, inclusief recente en oude littekens, en kan worden gebruikt op verschillende delen van het lichaam. Het is gemakkelijk aan te brengen en kan dagelijks worden gebruikt om de beste resultaten te behalen.

Het is belangrijk op te merken dat littekens tijd nodig hebben om te genezen en dat behandeling met siliconengel niet in staat is om littekens volledig te verwijderen. De behandeling kan echter de zichtbaarheid van het litteken aanzienlijk verminderen en de huid helpen herstellen. Raadpleeg altijd een arts voordat u een nieuwe behandeling voor littekens uitprobeert.

NewGel+ Siliconengel is inderdaad een populaire optie voor het behandelen van littekens. Het is ontworpen om te helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van littekens door de textuur en kleur van de huid te verbeteren.

Net als andere siliconengels, werkt NewGel+ door een beschermende laag over het litteken te creëren, waardoor de huid beter kan herstellen. Het is gemakkelijk aan te brengen en kan worden gebruikt op alle soorten littekens, inclusief recente en oude littekens.

Het is belangrijk op te merken dat, hoewel siliconengel kan helpen bij het verbeteren van de zichtbaarheid van littekens, het resultaat per persoon kan variëren. Het is altijd raadzaam om een ​​arts te raadplegen voordat u een nieuwe behandeling voor littekens uitprobeert.

Er zijn veel verschillende soorten zalven en crèmes op de markt die beweren littekens te verminderen. Het beste is om te overleggen met een dermatoloog of huisarts voor een aanbeveling op basis van uw specifieke type litteken en de oorzaak ervan.

Een veelvoorkomende zalf die wordt gebruikt om littekens te behandelen, is silicone-gel. Silicone-gel kan de textuur, kleur en dikte van littekens helpen verbeteren door het vochtgehalte van de huid te reguleren. Andere ingrediënten die vaak worden gebruikt om littekens te behandelen zijn vitamine E, allantoïne en uienextract.

Er zijn ook behandelingen zoals corticosteroïd-injecties en lasertherapie die kunnen helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van littekens. Het is belangrijk om te onthouden dat littekens tijd nodig hebben om te genezen en dat geen enkele behandeling ze volledig zal verwijderen. Raadpleeg altijd een arts voordat u een nieuw product of behandeling voor littekens gebruikt.

Littekenbehandeling met siliconenverband of pleisters is een niet-invasieve methode om de zichtbaarheid van littekens te verminderen. Het wordt vaak aanbevolen als de eerste lijn van behandeling voor nieuwe of oude littekens.

De siliconen in de verbanden of pleisters werken door het littekengebied af te sluiten, waardoor de huid vocht vasthoudt en het littekenweefsel verzacht en afvlakt. Dit kan leiden tot een afname van de grootte, de kleur en de textuur van het litteken.

Siliconenverband of pleisters kunnen worden gebruikt op verschillende soorten littekens, waaronder hypertrofische littekens, keloïde littekens, brandwondenlittekens en chirurgische littekens. Het kan ook worden gebruikt om de vorming van nieuwe littekens te voorkomen na een operatie of letsel.

De behandeling met siliconenverband of pleisters vereist over het algemeen het dagelijks aanbrengen van de verbanden of pleisters op het littekengebied gedurende een aantal weken tot maanden, afhankelijk van de ernst van het litteken en het gewenste resultaat.

Over het algemeen wordt siliconenverband of pleisters beschouwd als een veilige, effectieve en betaalbare methode voor littekenbehandeling. Het is echter altijd raadzaam om medisch advies in te winnen voordat u een nieuwe behandeling voor littekens uitprobeert.

NewGel+ siliconenpleisters zijn een alternatieve optie voor littekenbehandeling. Deze pleisters zijn gemaakt van medische siliconen en zijn ontworpen om de zichtbaarheid van littekens te verminderen door het littekengebied te verzachten en te hydrateren.

De pleisters zijn eenvoudig aan te brengen en te verwijderen en kunnen worden gebruikt op verschillende delen van het lichaam. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen om te passen bij verschillende soorten littekens.

Het gebruik van siliconenpleisters heeft verschillende voordelen ten opzichte van siliconengel. Ze bieden bijvoorbeeld een langere bescherming en hoeven niet dagelijks te worden vervangen, waardoor ze een handige optie zijn voor mensen die een drukke levensstijl hebben.

Het is belangrijk op te merken dat de resultaten van littekenbehandeling met siliconenpleisters per persoon kunnen verschillen. Het is daarom altijd raadzaam om medisch advies in te winnen voordat u een nieuwe behandeling voor littekens uitprobeert.

Siliconenpleisters worden gebruikt om de zichtbaarheid van littekens te verminderen. De pleisters zijn gemaakt van medische siliconen en hebben een aantal eigenschappen die kunnen helpen bij het verminderen van de grootte en de kleur van littekens.

Wanneer een siliconenpleister op het littekengebied wordt aangebracht, vormt deze een beschermende laag over het litteken. Dit kan helpen om het littekenweefsel te hydrateren, te verzachten en te verzorgen, waardoor het littekenweefsel kan verminderen.

Siliconenpleisters kunnen ook helpen om de bloedtoevoer naar het littekengebied te verbeteren, waardoor het genezingsproces wordt gestimuleerd en de huid sneller kan herstellen.

Over het algemeen wordt aangenomen dat siliconenpleisters effectiever zijn bij het verminderen van littekens dan andere soorten pleisters, zoals gewone verbanden. Het gebruik van siliconenpleisters is een eenvoudige en niet-invasieve behandelingsoptie die kan worden gebruikt op verschillende soorten littekens.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke persoon anders is en dat de resultaten van littekenbehandeling met siliconenpleisters kunnen variëren. Raadpleeg altijd een arts voordat u een nieuwe behandeling voor littekens uitprobeert.

Siliconenpleisters en siliconenverband zijn vergelijkbare producten, maar er zijn enkele kleine verschillen tussen beide. Beide producten zijn gemaakt van medische siliconen en worden gebruikt om de zichtbaarheid van littekens te verminderen.

Siliconenpleisters zijn meestal dunne, zelfklevende pleisters die direct op het littekengebied kunnen worden aangebracht. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen om te passen bij verschillende soorten littekens.

Siliconenverband is over het algemeen dikker en wordt vaak gebruikt om grote oppervlakken te bedekken. Het kan ook worden gebruikt op wonden om de genezing te bevorderen en infectie te voorkomen.

Een ander verschil tussen siliconenpleisters en siliconenverband is de manier waarop ze worden aangebracht. Siliconenpleisters worden direct op het littekengebied aangebracht, terwijl siliconenverband vaak over het littekengebied wordt geplaatst en met behulp van hechtstrips of andere bevestigingsmiddelen op zijn plaats wordt gehouden.

Over het algemeen worden beide producten beschouwd als effectief bij het verminderen van de zichtbaarheid van littekens. De keuze tussen siliconenpleisters en siliconenverband hangt af van de grootte en locatie van het litteken en de persoonlijke voorkeur. Het is echter altijd raadzaam om medisch advies in te winnen voordat u een nieuw product voor littekenbehandeling uitprobeert.

De duur van een siliconenpleister of siliconenverband hangt af van verschillende factoren, zoals het type product, de grootte van het littekengebied en de activiteitenniveau van de patiënt. Over het algemeen kunnen siliconenpleisters of -verbanden enkele dagen tot enkele weken op hun plaats blijven zitten voordat ze moeten worden vervangen.

Sommige merken van siliconenpleisters of -verbanden kunnen tot 7 dagen op het littekengebied blijven zitten, terwijl andere merken tot 14 dagen of langer kunnen blijven zitten. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen en het verband of de pleister regelmatig te controleren om te zien of het moet worden vervangen.

Bovendien kan de duur van het gebruik van siliconenpleisters of -verbanden variëren afhankelijk van het type litteken en de reactie van het lichaam op de behandeling. Sommige littekens kunnen sneller reageren op de behandeling met siliconen, terwijl andere littekens langer nodig hebben.

Het is daarom raadzaam om medisch advies in te winnen bij een arts of dermatoloog over de juiste duur van het gebruik van siliconenpleisters of -verbanden voor uw specifieke situatie en om te zien of een ander type behandeling beter geschikt is voor uw litteken.

Ja, littekenbehandeling met NewGel+ siliconengel of siliconenverband is over het algemeen een veilige en effectieve methode. Het gebruik van medische siliconen in littekenbehandelingen is een veelgebruikte methode die al tientallen jaren wordt toegepast en door medische professionals wordt aanbevolen. Het is een niet-invasieve behandeling die de zichtbaarheid van littekens kan verminderen door het littekenweefsel te hydrateren, verzachten en afvlakken.

NewGel+ siliconengel is speciaal ontworpen om gemakkelijk en effectief op het littekengebied aan te brengen en is dermatologisch getest op veiligheid en effectiviteit. Het kan worden gebruikt op verschillende soorten littekens, waaronder chirurgische littekens, brandwondenlittekens, hypertrofische littekens en keloïde littekens. Het kan ook worden gebruikt om nieuwe littekens te voorkomen na een operatie of letsel.

Siliconenverband is een andere optie voor littekenbehandeling die ook effectief kan zijn. Het werkt op dezelfde manier als siliconengel door het littekenweefsel te hydrateren, verzachten en afvlakken. Het voordeel van siliconenverband is dat het op het littekengebied kan worden geplaatst en gedurende een langere periode kan blijven zitten, waardoor de gelijkmatige druk op het littekenweefsel wordt uitgeoefend.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat elk lichaam anders reageert op behandelingen en dat het resultaat kan variëren. Raadpleeg daarom altijd een arts of dermatoloog voordat u een nieuw product voor littekenbehandeling uitprobeert en volg de instructies van de fabrikant nauwkeurig op.

Waarom NewGel+ Siliconengel gebruiken en wat zijn de voordelen ervan?

NewGel+ is een merk van siliconengel dat vaak wordt gebruikt voor de behandeling van littekens. Het bevat medische kwaliteit siliconen, die bekend staan om hun effectiviteit bij het verminderen van de zichtbaarheid en het verbeteren van de textuur van littekens. Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van NewGel+ siliconengel:

 • Littekenvermindering: Siliconengel zoals NewGel+ is klinisch bewezen effectief in het verminderen van de zichtbaarheid van littekens. Het helpt littekens vlakker, zachter en minder opvallend te maken. Het kan worden gebruikt voor verschillende soorten littekens, waaronder chirurgische littekens, brandwondenlittekens, acne-littekens en littekens veroorzaakt door letsel.
 • Verbeterde genezing: Siliconengel creëert een beschermende barrière over het litteken, waardoor vocht wordt vastgehouden. Dit bevordert een gezonde genezing van het littekenweefsel en vermindert het risico op complicaties zoals ontsteking of overmatige littekenvorming.
 • Verlichting van symptomen: Littekens kunnen gepaard gaan met jeuk, pijn en ongemak. Siliconengel kan helpen deze symptomen te verminderen en verlichting te bieden. Het kan ook helpen bij het verminderen van roodheid en irritatie geassocieerd met littekens.
 • Gemakkelijk in gebruik: NewGel+ siliconengel is gemakkelijk aan te brengen en droogt snel op. Het vormt een onzichtbare, flexibele laag op het litteken, waardoor het comfortabel is om te dragen. Het kan worden gebruikt op verschillende delen van het lichaam, inclusief bewegende delen zoals gewrichten.
 • Langdurige werking: NewGel+ siliconengel is duurzaam en kan gedurende langere tijd worden gedragen. Het wordt aanbevolen om het dagelijks te gebruiken gedurende ten minste 2-3 maanden, maar het kan ook langer worden gebruikt, afhankelijk van de behoeften van het litteken.

Het is altijd raadzaam om uw behandelend arts of apotheker te raadplegen voordat u een nieuw product, zoals NewGel+ siliconengel, gebruikt, vooral als u een gevoelige huid heeft of als u andere medicijnen of behandelingen ondergaat. Uw arts of apotheker kan u specifiek advies geven over het gebruik van siliconengel in uw situatie, rekening houdend met uw medische geschiedenis en eventuele andere factoren.

Bovendien kan uw behandelend arts of apotheker u ook helpen bij het evalueren van de geschiktheid van siliconengel voor uw specifieke littekens. Afhankelijk van het type litteken en de ernst ervan, kunnen er mogelijk andere behandelingsmogelijkheden die uw arts kan aanbevelen.

Wat zegt een SPF-factor? En welke factor is het beste voor een gevoelige of beschadigde huid?

Een SPF-factor staat voor Sun Protection Factor en wordt gebruikt om de effectiviteit van zonnebrandcrèmes aan te geven. Het geeft aan hoeveel bescherming de zonnebrandcrème biedt tegen de schadelijke effecten van de zon, met name de ultraviolette stralen (UV-stralen).

De SPF-factor is gerelateerd aan de mate waarin de crème de huid beschermt tegen UVB-stralen, die verantwoordelijk zijn voor zonnebrand. Een hogere SPF betekent meer bescherming tegen UVB-stralen. Het is echter belangrijk op te merken dat SPF niet direct gerelateerd is aan UVA-bescherming. UVA-stralen dringen dieper door in de huid en zijn verantwoordelijk voor vroegtijdige veroudering en kunnen bijdragen aan huidkanker.

Voor een gevoelige of beschadigde huid wordt over het algemeen aanbevolen om een zonnebrandcrème met een hogere SPF te gebruiken. Een SPF van 30 wordt vaak beschouwd als de minimale aanbevolen bescherming voor dagelijks gebruik. Voor een gevoelige huid kan een hogere SPF, zoals 50 of zelfs 50+, nog meer bescherming bieden.

Het is echter belangrijk op te merken dat de SPF-factor alleen aangeeft hoe lang het duurt voordat de huid begint te verbranden met de zonnebrandcrème, in vergelijking met onbeschermde huid. Het betekent niet dat een hogere SPF de huid volledig beschermt. Het is nog steeds essentieel om andere zonbeschermingsmaatregelen te nemen, zoals het vermijden van overmatige blootstelling aan de zon, het dragen van beschermende kleding en het zoeken van schaduw op het heetst van de dag.
het is altijd raadzaam om uw behandelend arts of apotheek te raadplegen voordat u een nieuw product, zoals NewGel+ siliconengel, gebruikt, vooral als u een gevoelige huid heeft of als u andere medicijnen of behandelingen ondergaat. Uw arts of apotheker kan u specifiek advies geven over het gebruik van siliconengel in uw situatie, rekening houdend met uw medische geschiedenis en eventuele andere factoren.

Het is altijd raadzaam om uw behandelend arts of apotheker te raadplegen voordat u een nieuw product, zoals NewGel+ siliconengel, gebruikt, vooral als u een gevoelige huid heeft of als u andere medicijnen of behandelingen ondergaat. Uw arts of apotheker kan u specifiek advies geven over het gebruik van siliconengel in uw situatie, rekening houdend met uw medische geschiedenis en eventuele andere factoren.

Bovendien kan uw behandelend arts of apotheker u ook helpen bij het evalueren van de geschiktheid van siliconengel voor uw specifieke littekens. Afhankelijk van het type litteken en de ernst ervan, kunnen er mogelijk andere behandelingsmogelijkheden die uw arts kan aanbevelen.

Is NewGel Plus siliconengel een zalf, gel of crème?

NewGel+ is een siliconengel, wat betekent dat het een gel is en geen zalf of crème. Het wordt specifiek geformuleerd als een gel op basis van siliconen, die gemakkelijk op de huid kan worden aangebracht en snel droogt. De geltextuur maakt het gemakkelijk om gelijkmatig aan te brengen op verschillende delen van het lichaam, inclusief bewegende delen zoals gewrichten.

Het gebruik van een siliconengel zoals NewGel+ heeft verschillende voordelen bij het behandelen van littekens, zoals het verminderen van de zichtbaarheid en het verbeteren van de textuur. Het vormt een beschermende laag over het litteken, terwijl het comfortabel en flexibel blijft om te dragen.

Het is echter belangrijk op te merken dat NewGel+ specifiek wordt verkocht als een siliconengel en niet als een zalf of crème. Zorg ervoor dat u de instructies op de verpakking volgt voor het juiste gebruik van het product. Raadpleeg uw behandelend arts of apotheker voor meer informatie over het gebruik van NewGel+ siliconengel voor uw littekens.

Siliconen gel van NewGel Plus herstelt de vochtbalans van de huid doordat het een luchtdoorlatende laag vormt. Hierdoor nemen klachten als roodheid, jeuk en pijn uiteindelijk af. Ook zorgt het voor een meer gestructureerde collageen aanmaak waardoor het litteken minder dik en zachter wordt

NewGel+ siliconengel is een medisch hulpmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van littekens. Het is gemaakt van medische siliconen en is ontworpen om de zichtbaarheid van littekens te verminderen door het littekenweefsel te hydrateren, verzachten en afvlakken.

De siliconengel is ontworpen om eenvoudig en gemakkelijk aan te brengen en kan worden gebruikt op verschillende soorten littekens, waaronder chirurgische littekens, brandwondenlittekens, hypertrofische littekens en keloïde littekens. Het kan ook worden gebruikt om nieuwe littekens te voorkomen na een operatie of letsel.

NewGel+ siliconengel is dermatologisch getest en is veilig voor gebruik op alle huidtypen. Het is ook hypoallergeen en kan worden gebruikt op gevoelige huidgebieden.

De siliconengel moet tweemaal daags worden aangebracht op het littekengebied en moet worden gemasseerd totdat het volledig is opgenomen. Het wordt aanbevolen om het product gedurende ten minste 8 tot 12 weken te gebruiken voor optimale resultaten.

Het gebruik van NewGel+ siliconengel is een niet-invasieve, veilige en effectieve methode voor littekenbehandeling. Het is een betaalbaar alternatief voor invasieve behandelingen zoals laserbehandelingen of chirurgie. Het kan ook worden gebruikt in combinatie met andere littekenbehandelingen voor een nog beter resultaat.

Als u op zoek bent naar een effectieve manier om de zichtbaarheid van uw littekens te verminderen, is NewGel+ siliconengel een goede optie om te overwegen. Raadpleeg echter altijd een arts of dermatoloog voordat u een nieuw product voor littekenbehandeling uitprobeert.

Op het gebied van zoekmachineoptimalisatie (SEO) is het belangrijk om relevante zoekwoorden op te nemen in de beschrijving van het product, zoals "littekenbehandeling", "siliconengel", "NewGel+" en "veilige en effectieve methode". Het is ook belangrijk om de beschrijving zo duidelijk en beknopt mogelijk te maken, zodat zoekmachines de informatie gemakkelijk kunnen indexeren en weergeven aan gebruikers die op zoek zijn naar littekenbehandelingen.

NewGel+ gel is een effectieve behandeling voor littekens. Het is een medisch hulpmiddel dat is ontworpen om de zichtbaarheid van littekens te verminderen door het littekenweefsel te hydrateren, verzachten en afvlakken. De gel bevat 100% medische siliconen, die zijn goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) voor gebruik in littekenbehandelingen.

NewGel+ gel is geschikt voor verschillende soorten littekens, waaronder chirurgische littekens, brandwondenlittekens, hypertrofische littekens en keloïde littekens. Het kan ook worden gebruikt om nieuwe littekens te voorkomen na een operatie of letsel.

De gel is gemakkelijk aan te brengen en wordt snel door de huid opgenomen, waardoor het comfortabel is om te dragen. Het kan worden gebruikt op elk deel van het lichaam en kan worden aangebracht zodra de wond volledig is genezen en de korstjes zijn verdwenen.

Het is belangrijk om op te merken dat elke persoon anders reageert op behandelingen en dat het resultaat kan variëren. Het is daarom belangrijk om de instructies van de fabrikant zorgvuldig op te volgen en, indien nodig, een arts of dermatoloog te raadplegen voordat u NewGel+ gel gebruikt.

Wat is Newgel+UV siliconengel met SPF30?

NewGel+UV Siliconengel met SPF30 is een specifieke variant van de NewGel+ siliconengel die ook zonbescherming biedt. Het is een combinatie van de effectieve littekenbehandeling van NewGel+ siliconengel en een SPF van 30, wat staat voor Sun Protection Factor. Deze variant van de siliconengel is speciaal ontwikkeld om bescherming te bieden tegen schadelijke UV-stralen van de zon, terwijl het tegelijkertijd helpt bij het verminderen van de zichtbaarheid van littekens.

Door het combineren van de voordelen van littekenbehandeling en zonbescherming in één product, biedt NewGel+UV Siliconengel met SPF30 een handige oplossing voor mensen met littekens die ook bescherming tegen de zon nodig hebben. De SPF van 30 geeft aan dat het product een redelijke bescherming biedt tegen de schadelijke effecten van UVB-stralen, die verantwoordelijk zijn voor zonnebrand.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel NewGel+UV Siliconengel met SPF30 zonbescherming biedt, het nog steeds aanvullende maatregelen vereist om volledige bescherming te bieden tegen de zon. Dit kan het dragen van beschermende kleding, het vermijden van overmatige blootstelling aan de zon en het zoeken van schaduw op het heetst van de dag omvatten.

Raadpleeg uw behandelend arts of apotheker voor meer informatie over het gebruik van NewGel+UV Siliconengel met SPF30 en hoe het past bij uw specifieke behoeften en littekens.

Newgel+E is een uitwendige siliconengel met vitamine E voor de behandeling en het voorkomen van hypertrofische en keloïde littekens. Het combineert de effectiviteit van siliconenverband met het gemak van een gel en dient te worden gebruikt bij hypertrofische en keloide littekens tengevolge van trauma’s, operaties, brandwonden of andere oorzaken.

Newgel+E kan worden gebruikt zodra de huid is gesloten en de hechtingen zijn verwijderd. Het vormt in korte tijd een transparant, watervast, luchtdoorlatend laagje als een soort tweede huid. Het zal het litteken verzachten, verkleinen en afvlakken, alsmede de verkleuring en jeuk verminderen. De vochtbalans en elasticiteit van de omliggende huid blijft behouden.

Newgel+E is geschikt voor alle huidtypen en voor gebruik in het gezicht. Het kan ook worden gebruikt bij kinderen. Van Newgel+E zijn geen bijwerkingen bekend en het wordt niet door het lichaam opgenomen.

Newgel+E is uiterst makkelijk in gebruik en daardoor is het eenvoudig om de behandeling langere tijd vol te houden. Wij adviseren u Newgel+E gedurende minimaal 90 dagen onafgebroken te gebruiken voor een optimaal resultaat.

Newgel+E is verkrijgbaar in een tube van 15 of 30 gram en bevat vitamine E.

Werking
Er zijn verschillende mechanismen beschreven waarom dit siliconenlaagje effectief werkt bij de behandeling van littekens:

 • Hydratatie van het littekengebied
 • Regulatie van de cellen die littekens veroorzaken
 • Bedekken en beschermen van het littekenoppervlak tegen externe factoren

Newgel+E – De siliconengel met Vitamine E

 • Transparante en geurloze gel
 • Voor nieuwe èn oude littekens
 • Met vitamine E
 • Voorkomt overmatige littekenvorming
 • Versoepelt en vlakt verdikte littekens af
 • Vermindert roodheid
 • Verlicht jeuk en ongemak
 • Ideaal voor het gezicht

Gebruiksaanwijzing

 • Was en droog het te behandelen gebied elke keer voor het aanbrengen van Newgel+E.
 • Breng een dun laagje Newgel+E aan op het litteken en masseer dit licht in.
 • Breng Newgel+E tenminste tweemaal daags aan. Opnieuw aanbrengen is aanbevolen na douchen/baden, zwemmen of sporten.
 • Wanneer Newgel+E is opgedroogd, kunnen er over de siliconengel kleren, cosmetica, crème en bandages worden aangebracht.
 • Newgel+E kan gebruikt worden in combinatie met de Newgel+ pleisters. Gebruik het echter niet onder de Newgel+ pleisters, omdat het de kleefkracht van de pleisters vermindert.
 • Behandel het litteken bij voorkeur 24 uur per dag gedurende 12 weken voor een optimaal resultaat. Oude en ernstige littekens kunnen een langere behandeling nodig hebben.

Newgel+E is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Algemene informatie littekens

Als de huid ernstig beschadigd raakt door bijvoorbeeld ongelukken, brandwonden of operatieve ingrepen dan ontstaat er tijdens het genezingsproces een litteken. De vorming van het litteken is afhankelijk van verschillende factoren zoals:

 • Type huidbeschadiging
 • Locatie op het lichaam
 • Huidtype
 • Leeftijd
 • Erfelijke aanleg
 • Complicaties bij de genezing, zoals een ontsteking

De volgende soorten littekens zijn te onderscheiden:

‘Gewone’ littekens

Bij de meeste mensen ontstaat gelukkig een ‘normaal’ litteken. Dat wil zeggen dat het litteken relatief klein, weinig opvallend en vlak is. ‘Gewone’ littekens bezorgen over het algemeen weinig tot geen klachten en irritaties.

Atrofische littekens

Bij deze littekens is sprake van een tekort aan littekenweefsel, waardoor deze littekens verzonken zijn in de omliggende huid en dun aanvoelen.

Hypertrofische littekens

Deze littekens ontstaan juist door een te grote aanmaak van littekenweefsel, waardoor ze boven de omliggende huid komen te liggen. Deze littekens zijn niet groter dan de oorspronkelijke wondranden, maar hebben veelal een rode kleur en veroorzaken vaak jeuk en pijn. Vooral de huid rond het
borstbeen, de schouders, de nek en de oren heeft kans om een hypertrofisch litteken te ontwikkelen. Aanleg voor zulke littekens is vaak erfelijk bepaald.

Keloïde littekens

Ook bij deze littekens is sprake van een te veel aan littekenweefsel. Deze littekens zijn echter niet zoals hypertrofische littekens alleen verdikt, maar zijn ook groter dan het oorspronkelijke wondgebied. Ze zijn rood en onregelmatig van structuur en veroorzaken pijn en jeuk.

Newgel+UV is een uitwendige siliconengel met SPF30 voor de behandeling en het voorkomen van hypertrofische en keloïde littekens en een goede UV-bescherming. Het combineert de effectiviteit van siliconenverband met het gemak van een gel en dient te worden gebruikt bij hypertrofische en keloide littekens tengevolge van trauma's, operaties, brandwonden of andere oorzaken.

Newgel+UV kan worden gebruikt zodra de huid is gesloten en de hechtingen zijn verwijderd. Het vormt in korte tijd een transparant, watervast, luchtdoorlatend laagje als een soort tweede huid. Het zal het litteken verzachten, verkleinen en afvlakken, alsmede de verkleuring en jeuk verminderen. De vochtbalans en elasticiteit van de omliggende huid blijft behouden.

Newgel+UV is geschikt voor alle huidtypen en voor gebruik in het gezicht. Het kan ook worden gebruikt bij kinderen. Van Newgel+UV zijn geen bijwerkingen bekend en het wordt niet door het lichaam opgenomen.

Newgel+UV is uiterst makkelijk in gebruik en daardoor is het eenvoudig om de behandeling langere tijd vol te houden. Wij adviseren u Newgel+UV gedurende minimaal 90 dagen onafgebroken te gebruiken voor een optimaal resultaat.

Newgel+UV is verkrijgbaar in een verpakking van 15 of 30 gram en bevat zinkoxide als UV-bescherming.

Werking

Er zijn verschillende mechanismen beschreven waarom dit siliconenlaagje effectief werkt bij de behandeling van littekens:

 • Hydratatie van het littekengebied
 • Regulatie van de cellen die littekens veroorzaken
 • Bedekken en beschermen van het littekenoppervlak tegen externe factoren

Newgel+UV - De siliconengel met SPF30

 • Transparante en geurloze gel
 • Voor nieuwe èn oude littekens
 • Met zinkoxide voor een SPF30
 • Beschermt tegen UV-straling
 • Voorkomt overmatige littekenvorming
 • Versoepelt en vlakt verdikte littekens af
 • Vermindert roodheid
 • Verlicht jeuk en ongemak
 • Ideaal voor het gezicht

Gebruiksaanwijzing

 • Was en droog het te behandelen gebied elke keer voor het aanbrengen van Newgel+UV.
 • Breng een dun laagje Newgel+UV aan op het litteken en masseer dit licht in.
 • Breng Newgel+UV tenminste tweemaal daags aan. Opnieuw aanbrengen is aanbevolen na douchen/baden, zwemmen of sporten en bij langdurige blootstelling aan de zon.
 • Wanneer Newgel+UV is opgedroogd, kunnen er over de siliconengel kleren, cosmetica, crème en bandages worden aangebracht.
 • Newgel+UV kan gebruikt worden in combinatie met de Newgel+ pleisters. Gebruik het echter niet onder de Newgel+ pleisters, omdat het de kleefkracht van de pleisters vermindert.
 • Behandel het litteken bij voorkeur 24 uur per dag gedurende 12 weken voor een optimaal resultaat. Oude en ernstige littekens kunnen een langere behandeling nodig hebben.

Newgel+UV is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Newgel+ is een siliconenverband(pleister) dat gebruikt wordt voor de preventie en behandeling van hypertrofische en keloide littekens. Gedurende een periode van enkele maanden wordt er dagelijks een siliconenverband (pleister) op het litteken aangebracht. Hierdoor wordt het litteken kleiner, vlakker en irriteert het minder. Newgel+ is herbruikbaar en gebruiksvriendelijk. Het siliconenverband is verkrijgbaar in diverse vormen en afmetingen die geschikt zijn voor specifieke indicaties, waardoor de pasvorm en het draagcomfort optimaal zijn.

Indicaties
Newgel+ is ontworpen voor gebruik bij de preventie en behandeling van hypertrofische en keloïde littekens.

Contra-indicaties
Newgel+ is niet geschikt voor patiënten met een bekende gevoeligheid voor siliconengel. Voorzichtigheid is geboden bij patiënten met een gevoeligheid of allergie voor kleefmiddelen.
NIET GEBRUIKEN OP EEN OPEN OF BESCHADIGDE HUID.

Varianten
Newgel+ is, afhankelijk van het model, leverbaar met een drietal verschillende toplagen, geschikt voor uiteenlopende indicaties. Ook zit er een klein verschil in de dikte van de siliconenlaag.

 • Beige - dikkere siliconenlaag en sterke toplaag voor extra duurzaamheid
 • Blauw - dunnere siliconenlaag en soepele toplaag van foam voor optimaal comfort
 • Clear - gemiddelde siliconenlaag en transparante toplaag voor onopvallend gebruik

Gebruiksaanwijzing

 • Haal de Newgel+ uit de verpakking. Indien nodig, knip de Newgel+ op de juiste maat, zodat de Newgel+ het behandelingsgebied licht overschrijdt.
 • Was en droog het littekengebied iedere keer voor het plaatsen van de Newgel+.
 • Verwijder de beschermstrip en plaats de Newgel+ met de “kleefzijde” naar beneden, direct op het littekengebied.
 • Newgel+ dient voor hergebruik gewassen en in de lucht gedroogd te worden. Gebruik hiervoor warm water en eventueel een neutrale (hand) zeep. Zodra de siliconenlaag droog is kleeft het verband weer.
 • Alhoewel Newgel+ een zelfklevend product is, kan deze, indien nodig, extra bevestigd worden met behulp van medische tape of een andere geprefereerde methode. Bevestig de Newgel+ niet te strak tegen het behandelingsgebied, daar dit wellicht huidirritaties kan veroorzaken
 • De Newgel+ dient dagelijks minimaal 6 uur te worden gebruikt. Voor het beste resultaat kan het continu worden gebruikt. Het maximale resultaat wordt na 3-6 maanden bereikt.
 • Indien zich een allergische reactie (huiduitslag) voordoet, stop dan het gebruik tot de uitslag is verdwenen. Vervolgens kunt u uw huid laten wennen door Newgel+ gedurende enkele dagen slechts kort te gebruiken en het gebruik vervolgens langzaam op te voeren. Blijven de problemen zich voordoen raadpleeg dan uw arts.
 • Newgel+ dient vervangen te worden als deze begint te slijten of niet meer voldoende kleefkracht heeft.
 • Bewaar de ongebruikte Newgel+ in de hersluitbare verpakking.

Newgel+ is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Algemene informatie littekens

Als de huid ernstig beschadigd raakt door bijvoorbeeld ongelukken, brandwonden of operatieve ingrepen dan ontstaat er tijdens het genezingsproces een litteken. De vorming van het litteken is afhankelijk van verschillende factoren zoals:

 • Type huidbeschadiging
 • Locatie op het lichaam
 • Huidtype
 • Leeftijd
 • Erfelijke aanleg
 • Complicaties bij de genezing, zoals een ontsteking

De volgende soorten littekens zijn te onderscheiden:

‘Gewone’ littekens

Bij de meeste mensen ontstaat gelukkig een ‘normaal’ litteken. Dat wil zeggen dat het litteken relatief klein, weinig opvallend en vlak is. ‘Gewone’ littekens bezorgen over het algemeen weinig tot geen klachten en irritaties.

Atrofische littekens

Bij deze littekens is sprake van een tekort aan littekenweefsel, waardoor deze littekens verzonken zijn in de omliggende huid en dun aanvoelen.

Hypertrofische littekens

Deze littekens ontstaan juist door een te grote aanmaak van littekenweefsel, waardoor ze boven de omliggende huid komen te liggen. Deze littekens zijn niet groter dan de oorspronkelijke wondranden, maar hebben veelal een rode kleur en veroorzaken vaak jeuk en pijn. Vooral de huid rond het
borstbeen, de schouders, de nek en de oren heeft kans om een hypertrofisch litteken te ontwikkelen. Aanleg voor zulke littekens is vaak erfelijk bepaald.

Keloïde littekens

Ook bij deze littekens is sprake van een te veel aan littekenweefsel. Deze littekens zijn echter niet zoals hypertrofische littekens alleen verdikt, maar zijn ook groter dan het oorspronkelijke wondgebied. Ze zijn rood en onregelmatig van structuur en veroorzaken pijn en jeuk.

Is NewGel Plus siliconengel een zalf, gel of crème?

NewGel+ is een siliconengel, wat betekent dat het een gel is en geen zalf of crème. Het wordt specifiek geformuleerd als een gel op basis van siliconen, die gemakkelijk op de huid kan worden aangebracht en snel droogt. De geltextuur maakt het gemakkelijk om gelijkmatig aan te brengen op verschillende delen van het lichaam, inclusief bewegende delen zoals gewrichten.

Het gebruik van een siliconengel zoals NewGel+ heeft verschillende voordelen bij het behandelen van littekens, zoals het verminderen van de zichtbaarheid en het verbeteren van de textuur. Het vormt een beschermende laag over het litteken, terwijl het comfortabel en flexibel blijft om te dragen.

Het is echter belangrijk op te merken dat NewGel+ specifiek wordt verkocht als een siliconengel en niet als een zalf of crème. Zorg ervoor dat u de instructies op de verpakking volgt voor het juiste gebruik van het product. Raadpleeg uw behandelend arts of apotheker voor meer informatie over het gebruik van NewGel+ siliconengel voor uw littekens.

Wat is Newgel+UV Siliconengel met SPF30?

NewGel+UV Siliconengel met SPF30 is een specifieke variant van de NewGel+ siliconengel die ook zonbescherming biedt. Het is een combinatie van de effectieve littekenbehandeling van NewGel+ siliconengel en een SPF van 30, wat staat voor Sun Protection Factor. Deze variant van de siliconengel is speciaal ontwikkeld om bescherming te bieden tegen schadelijke UV-stralen van de zon, terwijl het tegelijkertijd helpt bij het verminderen van de zichtbaarheid van littekens.

Door het combineren van de voordelen van littekenbehandeling en zonbescherming in één product, biedt NewGel+UV Siliconengel met SPF30 een handige oplossing voor mensen met littekens die ook bescherming tegen de zon nodig hebben. De SPF van 30 geeft aan dat het product een redelijke bescherming biedt tegen de schadelijke effecten van UVB-stralen, die verantwoordelijk zijn voor zonnebrand.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel NewGel+UV Siliconengel met SPF30 zonbescherming biedt, het nog steeds aanvullende maatregelen vereist om volledige bescherming te bieden tegen de zon. Dit kan het dragen van beschermende kleding, het vermijden van overmatige blootstelling aan de zon en het zoeken van schaduw op het heetst van de dag omvatten.

Raadpleeg uw behandelend arts of apotheker voor meer informatie over het gebruik van NewGel+UV Siliconengel met SPF30 en hoe het past bij uw specifieke behoeften en littekens.

Regenerate response

Wat is Newgel+UV siliconengel met SPF30?

NewGel+UV Siliconengel met SPF30 is een specifieke variant van de NewGel+ siliconengel die ook zonbescherming biedt. Het is een combinatie van de effectieve littekenbehandeling van NewGel+ siliconengel en een SPF van 30, wat staat voor Sun Protection Factor. Deze variant van de siliconengel is speciaal ontwikkeld om bescherming te bieden tegen schadelijke UV-stralen van de zon, terwijl het tegelijkertijd helpt bij het verminderen van de zichtbaarheid van littekens.

Door het combineren van de voordelen van littekenbehandeling en zonbescherming in één product, biedt NewGel+UV Siliconengel met SPF30 een handige oplossing voor mensen met littekens die ook bescherming tegen de zon nodig hebben. De SPF van 30 geeft aan dat het product een redelijke bescherming biedt tegen de schadelijke effecten van UVB-stralen, die verantwoordelijk zijn voor zonnebrand.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel NewGel+UV Siliconengel met SPF30 zonbescherming biedt, het nog steeds aanvullende maatregelen vereist om volledige bescherming te bieden tegen de zon. Dit kan het dragen van beschermende kleding, het vermijden van overmatige blootstelling aan de zon en het zoeken van schaduw op het heetst van de dag omvatten.

Raadpleeg uw behandelend arts of apotheker voor meer informatie over het gebruik van NewGel+UV Siliconengel met SPF30 en hoe het past bij uw specifieke behoeften en littekens.

Regenerate response

NewGel+ Siliconenverband is een medisch hulpmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van littekens. Het verband is gemaakt van 100% medische siliconen en is ontworpen om het uiterlijk van littekens te verbeteren door de huid te hydrateren en te beschermen tegen verdere beschadiging. Het siliconenverband wordt op het littekengebied geplaatst en creëert een zachte druk op het littekenweefsel, wat kan helpen bij het afvlakken en verzachten van het litteken.

Het verband is gemakkelijk aan te brengen en kan gedurende een langere periode op de huid blijven zitten, afhankelijk van de aanbevelingen van de arts of dermatoloog. Het kan worden gebruikt op verschillende soorten littekens, waaronder chirurgische littekens, brandwondenlittekens, hypertrofische littekens en keloïde littekens.

NewGel+ Siliconenverband is verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, waaronder cirkelvormige pleisters voor kleine littekens en langere stroken voor grotere littekens. Het kan ook worden gebruikt in combinatie met NewGel+ siliconengel voor een nog effectievere littekenbehandeling.

Newgel+ is een siliconenverband(pleister) dat gebruikt wordt voor de preventie en behandeling van hypertrofische en keloide littekens. Gedurende een periode van enkele maanden wordt er dagelijks een siliconenverband (pleister) op het litteken aangebracht. Hierdoor wordt het litteken kleiner, vlakker en irriteert het minder. Newgel+ is herbruikbaar en gebruiksvriendelijk. Het siliconenverband is verkrijgbaar in diverse vormen en afmetingen die geschikt zijn voor specifieke indicaties, waardoor de pasvorm en het draagcomfort optimaal zijn.

Indicaties
Newgel+ is ontworpen voor gebruik bij de preventie en behandeling van hypertrofische en keloïde littekens.

Contra-indicaties
Newgel+ is niet geschikt voor patiënten met een bekende gevoeligheid voor siliconengel. Voorzichtigheid is geboden bij patiënten met een gevoeligheid of allergie voor kleefmiddelen.
NIET GEBRUIKEN OP EEN OPEN OF BESCHADIGDE HUID.

Varianten
Newgel+ is, afhankelijk van het model, leverbaar met een drietal verschillende toplagen, geschikt voor uiteenlopende indicaties. Ook zit er een klein verschil in de dikte van de siliconenlaag.

 • Beige - dikkere siliconenlaag en sterke toplaag voor extra duurzaamheid
 • Blauw - dunnere siliconenlaag en soepele toplaag van foam voor optimaal comfort
 • Clear - gemiddelde siliconenlaag en transparante toplaag voor onopvallend gebruik

Gebruiksaanwijzing

 • Haal de Newgel+ uit de verpakking. Indien nodig, knip de Newgel+ op de juiste maat, zodat de Newgel+ het behandelingsgebied licht overschrijdt.
 • Was en droog het littekengebied iedere keer voor het plaatsen van de Newgel+.
 • Verwijder de beschermstrip en plaats de Newgel+ met de “kleefzijde” naar beneden, direct op het littekengebied.
 • Newgel+ dient voor hergebruik gewassen en in de lucht gedroogd te worden. Gebruik hiervoor warm water en eventueel een neutrale (hand) zeep. Zodra de siliconenlaag droog is kleeft het verband weer.
 • Alhoewel Newgel+ een zelfklevend product is, kan deze, indien nodig, extra bevestigd worden met behulp van medische tape of een andere geprefereerde methode. Bevestig de Newgel+ niet te strak tegen het behandelingsgebied, daar dit wellicht huidirritaties kan veroorzaken
 • De Newgel+ dient dagelijks minimaal 6 uur te worden gebruikt. Voor het beste resultaat kan het continu worden gebruikt. Het maximale resultaat wordt na 3-6 maanden bereikt.
 • Indien zich een allergische reactie (huiduitslag) voordoet, stop dan het gebruik tot de uitslag is verdwenen. Vervolgens kunt u uw huid laten wennen door Newgel+ gedurende enkele dagen slechts kort te gebruiken en het gebruik vervolgens langzaam op te voeren. Blijven de problemen zich voordoen raadpleeg dan uw arts.
 • Newgel+ dient vervangen te worden als deze begint te slijten of niet meer voldoende kleefkracht heeft.
 • Bewaar de ongebruikte Newgel+ in de hersluitbare verpakking.

Newgel+ is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Algemene informatie littekens

Als de huid ernstig beschadigd raakt door bijvoorbeeld ongelukken, brandwonden of operatieve ingrepen dan ontstaat er tijdens het genezingsproces een litteken. De vorming van het litteken is afhankelijk van verschillende factoren zoals:

 • Type huidbeschadiging
 • Locatie op het lichaam
 • Huidtype
 • Leeftijd
 • Erfelijke aanleg
 • Complicaties bij de genezing, zoals een ontsteking

De volgende soorten littekens zijn te onderscheiden:

‘Gewone’ littekens

Bij de meeste mensen ontstaat gelukkig een ‘normaal’ litteken. Dat wil zeggen dat het litteken relatief klein, weinig opvallend en vlak is. ‘Gewone’ littekens bezorgen over het algemeen weinig tot geen klachten en irritaties.

Atrofische littekens

Bij deze littekens is sprake van een tekort aan littekenweefsel, waardoor deze littekens verzonken zijn in de omliggende huid en dun aanvoelen.

Hypertrofische littekens

Deze littekens ontstaan juist door een te grote aanmaak van littekenweefsel, waardoor ze boven de omliggende huid komen te liggen. Deze littekens zijn niet groter dan de oorspronkelijke wondranden, maar hebben veelal een rode kleur en veroorzaken vaak jeuk en pijn. Vooral de huid rond het
borstbeen, de schouders, de nek en de oren heeft kans om een hypertrofisch litteken te ontwikkelen. Aanleg voor zulke littekens is vaak erfelijk bepaald.

Keloïde littekens

Ook bij deze littekens is sprake van een te veel aan littekenweefsel. Deze littekens zijn echter niet zoals hypertrofische littekens alleen verdikt, maar zijn ook groter dan het oorspronkelijke wondgebied. Ze zijn rood en onregelmatig van structuur en veroorzaken pijn en jeuk.

Newgel+ is niet geschikt voor patiënten met een bekende gevoeligheid voor siliconengel. Voorzichtigheid is geboden bij patiënten met een gevoeligheid of allergie voor kleefmiddelen.
NIET GEBRUIKEN OP EEN OPEN OF BESCHADIGDE HUID.

Voor en na NewGel+ Littekenbehandeling