NewGel+ Siliconenverband Strip Blue NG-104

95.00 gratis verzending

Newgel+ is een siliconenverband(pleister) dat gebruikt wordt voor de preventie en behandeling van hypertrofische en keloide littekens. Gedurende een periode van enkele maanden wordt er dagelijks een siliconenverband(pleister) op het litteken aangebracht. Hierdoor wordt het litteken kleiner, vlakker en irriteert het minder.

Newgel+ is herbruikbaar en gebruiksvriendelijk. Het siliconenverband is verkrijgbaar in diverse vormen en afmetingen die geschikt zijn voor specifieke indicaties, waardoor de pasvorm en het draagcomfort optimaal zijn.

Algemene informatie littekens

Als de huid ernstig beschadigd raakt door bijvoorbeeld ongelukken, brandwonden of operatieve ingrepen dan ontstaat er tijdens het genezingsproces een litteken. De vorming van het litteken is afhankelijk van verschillende factoren zoals:

 • Type huidbeschadiging
 • Locatie op het lichaam
 • Huidtype
 • Leeftijd
 • Erfelijke aanleg
 • Complicaties bij de genezing, zoals een ontsteking

De volgende soorten littekens zijn te onderscheiden:

‘Gewone’ littekens

Bij de meeste mensen ontstaat gelukkig een ‘normaal’ litteken. Dat wil zeggen dat het litteken relatief klein, weinig opvallend en vlak is. ‘Gewone’ littekens bezorgen over het algemeen weinig tot geen klachten en irritaties.

Atrofische littekens

Bij deze littekens is sprake van een tekort aan littekenweefsel, waardoor deze littekens verzonken zijn in de omliggende huid en dun aanvoelen.

Hypertrofische littekens

Deze littekens ontstaan juist door een te grote aanmaak van littekenweefsel, waardoor ze boven de omliggende huid komen te liggen. Deze littekens zijn niet groter dan de oorspronkelijke wondranden, maar hebben veelal een rode kleur en veroorzaken vaak jeuk en pijn. Vooral de huid rond het
borstbeen, de schouders, de nek en de oren heeft kans om een hypertrofisch litteken te ontwikkelen. Aanleg voor zulke littekens is vaak erfelijk bepaald.

Keloïde littekens

Ook bij deze littekens is sprake van een te veel aan littekenweefsel. Deze littekens zijn echter niet zoals hypertrofische littekens alleen verdikt, maar zijn ook groter dan het oorspronkelijke wondgebied. Ze zijn rood en onregelmatig van structuur en veroorzaken pijn en jeuk.

Voordelen van Newgel Silliconengel littekenbehandeling

NewGel siliconengel is een populair product voor littekenbehandeling, en er zijn verschillende voordelen aan het gebruik ervan als littekenbehandelingsoptie. Hier zijn enkele mogelijke voordelen:

 • Verzacht en egaliseert littekens: De siliconengel helpt littekens te verzachten en te egaliseren, waardoor ze na verloop van tijd minder opvallen. Dit gebeurt door het creëren van een barrière over het litteken die helpt het te beschermen tegen verdere beschadiging terwijl het ook vocht vasthoudt.
 • Vermindert jeuk en ongemak: Littekens kunnen vaak jeuken en ongemak veroorzaken, vooral tijdens het genezingsproces. NewGel siliconengel kan helpen de jeuk en het ongemak geassocieerd met littekens te verminderen.
 • Veilig en gemakkelijk te gebruiken: NewGel siliconengel is veilig en gemakkelijk te gebruiken, met minimale risico's op bijwerkingen. Het kan gemakkelijk worden aangebracht op het getroffen gebied en vereist geen speciale apparatuur of training om te gebruiken.
 • Langdurige effecten: Bij regelmatig gebruik kan NewGel siliconengel langdurige voordelen bieden door de verschijning van littekens na verloop van tijd te verminderen.
 • Geschikt voor een breed scala aan littekens: NewGel siliconengel kan worden gebruikt om verschillende soorten littekens te behandelen, waaronder chirurgische littekens, keloïden, hypertrofische littekens en andere soorten littekens.

Het is belangrijk op te merken dat niet alle littekens even goed op siliconengelbehandeling reageren en individuele resultaten kunnen variëren. Het is altijd belangrijk om een huisarts of een chirurg te raadplegen voordat u begint met een nieuwe littekenbehandeling

Littekens verminderen en effectief behandelen

Heb jij een operatie ondergaan? Bijvoorbeeld als vrouw een borstverkleining of -vergroting? of een operatie aan een ander lichaamsdeel? Dan is het goed om te weten dat je zelf iets kunt doen tegen littekenvorming. Het belangrijkste is natuurlijk om de instructies van je arts op te volgen. Je kunt hen ook vragen naar onze oplossing: NewGel+ silliconengel of silliconenverband (pleisters) tegen littekens op of rond je borst(en) maar ook voor littekens op andere lichaamsdelen.

 

 

Voordelen van NewGel+ Silliconenverband - Pleisters Littekenbehandeling

NewGel+ siliconenverband(pleisters) is een specifieke vorm van siliconenverband die speciaal is ontworpen voor de behandeling van littekens. Hieronder staan enkele voordelen van NewGel+ siliconenverband:

 • Verbetert de textuur van het litteken: NewGel+ siliconenverband(pleisters) kan helpen bij het verbeteren van de textuur van het litteken, waardoor het er gladder en meer uniform uitziet.
 • Vermindert de zichtbaarheid van het litteken: Het siliconenverband kan ook helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van het litteken, waardoor het minder opvallend wordt.
 • Verzacht het littekenweefsel: Het siliconenverband kan helpen bij het verzachten van het littekenweefsel, waardoor het minder stijf en pijnlijk wordt.
 • Helpt bij het verminderen van jeuk: NewGel+ siliconenverband kan helpen bij het verminderen van jeuk die vaak gepaard gaat met littekens.
 • Gemakkelijk te gebruiken: Het verband is gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen en kan gemakkelijk worden gereinigd en hergebruikt.
 • Kan worden gebruikt op verschillende soorten littekens: NewGel+ siliconenverband kan worden gebruikt op verschillende soorten littekens, waaronder littekens als gevolg van een operatie, brandwonden, snijwonden en acne.
 • Lange levensduur: Het verband kan tot meerdere weken worden gedragen, afhankelijk van het type litteken en de instructies van de arts.
 • Veilig: NewGel+ siliconenverband is veilig in gebruik en heeft weinig tot geen bijwerkingen.

Het is belangrijk om op te merken dat hoewel NewGel+ siliconenverband zeer effectief kan zijn bij de behandeling van littekens, het niet voor alle soorten littekens geschikt is. Raadpleeg altijd uw arts voordat u een nieuwe behandeling voor uw litteken begint.

Littekens verminderen en effectief behandelen

Heb jij een operatie ondergaan? Bijvoorbeeld als vrouw een borstverkleining of -vergroting? of een operatie aan een ander lichaamsdeel? Dan is het goed om te weten dat je zelf iets kunt doen tegen littekenvorming. Het belangrijkste is natuurlijk om de instructies van je arts op te volgen. Je kunt hen ook vragen naar onze oplossing: NewGel+ silliconengel of silliconenverband (pleisters) tegen littekens op of rond je borst(en) maar ook voor littekens op andere lichaamsdelen.

 

 

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.