Wat zegt een SPF-factor? En welke factor is het beste voor een gevoelige of beschadigde huid?

Wat zegt een SPF-factor? En welke factor is het beste voor een gevoelige of beschadigde huid?

Een SPF-factor staat voor Sun Protection Factor en wordt gebruikt om de effectiviteit van zonnebrandcrèmes aan te geven. Het geeft aan hoeveel bescherming de zonnebrandcrème biedt tegen de schadelijke effecten van de zon, met name de ultraviolette stralen (UV-stralen).

De SPF-factor is gerelateerd aan de mate waarin de crème de huid beschermt tegen UVB-stralen, die verantwoordelijk zijn voor zonnebrand. Een hogere SPF betekent meer bescherming tegen UVB-stralen. Het is echter belangrijk op te merken dat SPF niet direct gerelateerd is aan UVA-bescherming. UVA-stralen dringen dieper door in de huid en zijn verantwoordelijk voor vroegtijdige veroudering en kunnen bijdragen aan huidkanker.

Voor een gevoelige of beschadigde huid wordt over het algemeen aanbevolen om een zonnebrandcrème met een hogere SPF te gebruiken. Een SPF van 30 wordt vaak beschouwd als de minimale aanbevolen bescherming voor dagelijks gebruik. Voor een gevoelige huid kan een hogere SPF, zoals 50 of zelfs 50+, nog meer bescherming bieden.

Het is echter belangrijk op te merken dat de SPF-factor alleen aangeeft hoe lang het duurt voordat de huid begint te verbranden met de zonnebrandcrème, in vergelijking met onbeschermde huid. Het betekent niet dat een hogere SPF de huid volledig beschermt. Het is nog steeds essentieel om andere zonbeschermingsmaatregelen te nemen, zoals het vermijden van overmatige blootstelling aan de zon, het dragen van beschermende kleding en het zoeken van schaduw op het heetst van de dag.
het is altijd raadzaam om uw behandelend arts of apotheek te raadplegen voordat u een nieuw product, zoals NewGel+ siliconengel, gebruikt, vooral als u een gevoelige huid heeft of als u andere medicijnen of behandelingen ondergaat. Uw arts of apotheker kan u specifiek advies geven over het gebruik van siliconengel in uw situatie, rekening houdend met uw medische geschiedenis en eventuele andere factoren.

Het is altijd raadzaam om uw behandelend arts of apotheker te raadplegen voordat u een nieuw product, zoals NewGel+ siliconengel, gebruikt, vooral als u een gevoelige huid heeft of als u andere medicijnen of behandelingen ondergaat. Uw arts of apotheker kan u specifiek advies geven over het gebruik van siliconengel in uw situatie, rekening houdend met uw medische geschiedenis en eventuele andere factoren.

Bovendien kan uw behandelend arts of apotheker u ook helpen bij het evalueren van de geschiktheid van siliconengel voor uw specifieke littekens. Afhankelijk van het type litteken en de ernst ervan, kunnen er mogelijk andere behandelingsmogelijkheden die uw arts kan aanbevelen.

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.